Veilig Internetbankieren

Met een gerust hart uw bankzaken online regelen.

print

Internetbankieren is door Friesland Bank met diverse technische middelen beveiligd. Technische beveiliging is niet voldoende en daarom is in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Banken een bewustwordingscampagne gestart om belangrijke gedragsregels onder de aandacht te brengen. Met deze campagn en website worden klanten van alle banken gewezen op de risico’s van bankieren, wat de bank voor u regelt en hoe u zelf kunt zorgen dat de risico’s zo klein mogelijk blijven. Kijk op www.veiligbankieren.nl voor meer informatie.

print

Een betrouwbare en veilige computer is niet alleen belangrijk om veilig te bankieren, maar ook voor het veilig bewaren en gebruiken van uw eigen gegevens en documenten.

 • Houd uw computersysteem veilig door uw computer zo in te stellen dat updates automatisch worden geïnstalleerd.
 • Installeer antivirusprogramma’s, antispywaresoftware en een firewall op uw computer en zorg dat u deze up-to-date houdt.
 • Installeer alleen programma's en applicaties via officiële bronnen. Stel u op de hoogte van de commentaren en waarderingen van deze programma's/applicaties.
 • Verwijder spam en verdachte e-mails zonder deze te openen.
 • Is het proces bij internetbankieren anders dan u verwacht, breek dan direct de transactie af en neem contact op met uw bank.
 • Als u internetbankiert, check dan het internetadres van uw bank. Is dit correct gespeld en begint de webpage naam met https://. De ‘s’ staat voor ‘secured’ (=beveiligd).
 • De bank zal u nooit vragen om pincode of inlogcodes. Deel inlogcodes en wachtwoorden nooit met anderen.
 • Meldt een phishing aanval aan de bank of stuur een phishing email als attachment door naar valse-email@frieslandbank.nl

print

veiligbankieren.nl is een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) om internetbankieren nog veiliger te maken.

Op deze site vindt u een test waarmee u inzicht krijgt in de veiligheid van uw computer, de site van de bank en uw betalingsopdracht: check of het klopt

print

Valse e-mail in omloop

Friesland Bank klanten ontvangen momenteel phishingmails in hun mailbox. Ook niet Friesland Bank klanten worden belaagd door deze zogenoemde phishers. De valse e-mail die op dit moment in omloop is ziet er als volgt uit:

 

Phishing website:

 

 

 

 

Wat moet u doen?

 • Vul nooit uw gegevens in via dit scherm. Friesland Bank zal u om toegang te krijgen tot Internetbankieren nooit via internet vragen om uw persoonsgegevens.
 • Hebt u toch gegevens via dit scherm ingevuld, bel dan Friesland Bank om dit door te geven: (058)-299 55 99. Wij zullen dan onmiddellijk uw rekening blokkeren om verdere schade te voorkomen.
 • Meld internet criminaliteit aan de bank via het contactformulier.
 • Stuur een phishing email als attachment door naar valse-email@frieslandbank.nl 

Bekijk wat u nog meer kunt doen op www.veiligbankieren.nl 

print

Meldpunt kwetsbaarheden

Klanten moeten veilig kunnen bankieren. Wij doen er alles aan om de veiligheid van onze (virtuele) dienstverlening continue te verbeteren. Bent u deskundig op het gebied van internetbeveiliging en heeft u een mogelijke zwakte in de systemen van Friesland Bank ontdekt? Dan vragen wij hier uw medewerking.

Werken aan systeemveiligheid

Elke dag werken specialisten bij Friesland Bank aan het verbeteren van de systemen en processen. Zo blijven de gegevens van onze klanten beschermd tegen misbruik en de beschikbaarheid van de dienstverlening gewaarborgd. Dat neemt niet weg dat er zich ook in onze systemen kwetsbaarheden kunnen voordoen. Bij het signaleren daarvan maken we graag gebruik van uw hulp.

Als onderdeel van de Rabobank Groep kunt u hiervoor gebruik maken van de middelen die Rabobank daarvoor ter beschikking heeft gesteld. Klikt u hier voor meer informatie